Kategorier
Mäklare

Måste en mäklare vara trevlig på Östermalm?

Mäklare på Östermalm ska vara registrerade hos FMI samt vara pålitliga och seriösa. Men det är också viktigt att de är trevliga och har en personlig framtoning.

Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) är en bra plats att börja på när du ska hitta en mäklare på Östermalm. Här hittar du samtliga seriösa mäklarfirmor listade på ett och samma ställe. Det är enkelt att söka och kontrollera registreringen på FMI:s webbplats. Därefter är det bara att börja jämföra mäklare för att hitta rätt val för just din fastighetsaffär.

Du som ska sälja lägenhet på Östermalm bör välja en mäklare som har god kännedom om den lokala marknaden. Att förmedla en lägenhet i Fittja eller Boden är inte samma sak som att förmedla en lägenhet på Östermalm. Varje fastighetsmarknad har sina egenheter. Utan erfarenhet av den lokala marknaden kan en mäklare heller inte ge rätt rådgivning eller sätta rätt utgångspris på lägenheten.

Mäklare med koll på läget vet hur man för sig på Östermalm

Kontakta gärna fler än en mäklarfirma på Östermalm inför din försäljning. Boka gärna in fysiska möten med olika mäklare för att se vilken mäklare du känner dig mest bekväm med. Att förmedla lägenheter handlar ofta om att ha goda kunskaper i psykologi och att kunna anpassa sin framtoning efter varje potentiell köpare på visningen. Som säljare kan du testa mäklarens förmågor gällande detta vid ett inledande möte.

Mäklaren är den person som företräder dig i försäljningsprocessen. Självklart vill du att mäklaren som är ditt ansikte utåt representerar dig på ett bra sätt. Professionellt och personligt behöver inte vara några motsatser. En trevlig mäklare är ofta bättre på att sälja än en otrevlig. Detta är värt att tänka på inför ditt val av mäklare.